maanantai 24. syyskuuta 2012

Sven Pahajoki: Dominick Arduin Seikkailijan salaisuus

Muistattekos sen pienen ranskalaisen naisen, joka jostain kumman syystä asettui asumaan Suomen Lappiin. Ja lähti sitten hiihtämään, pyrkimyksenään maailman ensimmäisenä naisena saavuttaa maantieteellinen pohjoisnapa ja yksin. Sitten tuli tieto hänen katoamisestaan.

Toimittaja ja kirjailija Sven Pahajoki oli yhdistyksessä, joka rahoitti viimeisen etsintäpartion. Dominickia ei koskaan löydetty. Tämän jälkeen Pahajoki alkoi selvittää Arduin taustoja, matkusti Etelä-Ranskaan ja kuuli kummia. Moni Arduin kertoma asia oli toisin, äidin veli jopa uskoo, että Dominick elää ja ilmestyy vielä jostain, ehkä Venäjältä.

Pahajoen kirja on täynnä aavistuksia ja arvailuja. Haukkasiko pieni nainen liian ison haaveen, usko ja rahat loppuivat. Vai suunnitteliko hän katoamisen ja kuoleman alusta saakka. Kummallinen juttu joka tapauksessa.
Mutta eikös ne Pahajoen omatkin jutut kuulu tähän samaan kastiin, uskoo ken haluaa. Mutta jos itse uskoo, se on vähän huonompi homma.

Sven Pahajoki sanoo esipuheessaan suopeasti: - Dominick Arduinista ei tullut sankaria, mutta tietyllä tavalla legenda, joka muistetaan vielä pitkään. Meillä jokaisella on myös omat salaisuutemme. Ja jokaisella on oikeus elää oma kertakäyttöinen elämänsä niin kuin sen itse parhaaksi näkee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti