keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Simukka Salla: Punainen kuin veri

Lumikki Andesson käy ilmaisutaidon lukiota Tampereella. Hän asuu yksin kämpässä, jota hänen mielestään on turha sisustaa kodiksi, koska se on vain väliaikainen turvapaikka. Lumikki on tyytyväinen, että vanhemmat asuvat Riihimäellä ja sinne on myös jäänyt koulu ja koulutoverit, joita Lumikki kaipaa vielä vähemmän. Uudessakaan koulussa hän ei ole luokan suosikkien joukossa, mutta on jo oppinut tekemään itsensä huomaamattomaksi.

Lumikki viettää aamuisin rauhoittumis- ja voimienkeräämishetken koulun pimiössä. Eräänä aamuna pimiöön on  ilmestynyt mielettömästi rahaa, verisiä seteleitä. Hetken Lumikki miettii, pitäisikö asiasta kertoa jollekin. Hän miettii kuitenkin liian kauan ja paljastaa nähneensä rahat Tuukalle, joka tuli seteleitä hakemaan. Tuukka, Elisa ja Kasper ovat löytäneet rahat Elisan pihalta edellisenä yönä ja huumepöllyissä nuorten mielestä veristen rahojen pesu tuntui hyvältä idealta. Kun Elisa selvänä taas muistaa, että hänen isänsä on huumepoliisi ja kun joku muukin tuntuu kiinnostuneen rahoista ja tytöistä, haluaisivat sekä Elisa että Lumikki koko sotkusta eroon.

Lumikki -satuun Salla Simukka on punonut hyvän dekkarin, jota voi seurata myös ihmissuhteiden kehittymisen näkökulmasta. Kirja koskettaa monella tasolla ja kerronta imee mukaan. Lumikki rankkoine kokemuksineen on kirjan päähenkilö ja selviäjä, jonka kehitystä ja kasvua seuraa yhtä suurella mielenkiinnolla kuin juonen käänteitä.

Lumikin vaiheita pääsee jatkossa seuraamaan vielä kirjoissa Valkea kuin lumi ja Musta kuin eebenpuu. Toinen kirjoista ilmestyy jo tämän vuoden elokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti