maanantai 7. syyskuuta 2009

Lampén, Erkki : Neljä retkeä läpi Suomen

Tänä vuonna ilmestynyt matkapäiväkirja kertoo neljästä eri matkasta koto-Suomessa. Kulkija on kirjoittamisen ammattilainen, hänen kolumnejaan on voinut lukea Kodin Kuvalehdestä jo vuosien ajan. Kaveri on tosiaan tehnyt 4 eri matkaa läpi Suomen, joista hiihtäen ja meloen tehdyt reissut lienevät aika erikoisia. Kävellen ja pyöräillen kuljettujen matkojen kuvaukset kiinnostivat minua siinä määrin, että seurasin välillä aika nihkeääkin matkantekoa alusta loppuun. Hiihtoon en koske edes virtuaalisesti, eikä melontakaan innostanut.

Kartat tai edes jonkinlainen piirros kuljetusta matkasta olisi ollut paikallaan, kuviakin oli aika niukalti. Kysytte tietty mielessänne, miksi mies teki nämä matkat - ja vielä kummallisempia on tehnyt näiden jälkeen nettisivujen mukaan - ja sitä hän on itsekin kysynyt itseltään. Jossain vaiheessa hän oli vain tuntenut, ettei mikään oikein tuntunut miltään. No, saloilla rahjustaessaan mäkäräiset jaloissa ja paarmapilvi päässä mahtoi jo tuntua joltain.

Miksi ihmiset yleensä lähtevät matkaan? Halutaan pois arjesta ja rutiineista, luultavasti. Matkallaolon ammattilainen Kyllikki Villa on sanonut:
ON MATKUSTETTAVA KAUAS TÄSTÄ KAIKESTA, MATKUSTETTAVA ITSEENSÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti